Treceți la conținutul principal

Erbicid porumb Rekord Max - O singura aplicare, zero buruieni. Cum si cand il aplic.

Rekord™ MAX contine: CALLAM® + SAMSON® EXTRA 6 OD + DASH® HC)



Beneficii

Eficacitate maxima impotriva principalelor buruieni pentru campuri curate si recolte bogate.

Spectru larg de combatere printr-o singură aplicare.

Control foarte bun al buruienilor perene - Sorghum, Cirsium - investitie pe termen lung.

Actiune sigura datorita celor 3 substante active cu actiune sistemica.

Excelentă selectivitate a celor 3 substante active pentru cultura de porumb.



Informații generale
Nume Rekord™ MAX (CALLAM® + SAMSON® EXTRA 6 OD + DASH® HC)
Formulare CALLAM® (12,5 % tritosulfuron + 60 % dicamba); SAMSON® EXTRA 6 OD (nicosulfuron 60 g/l); DASH®HC (adjuvant)
Ingrediente 60 g/l Nicosulfuron, 12,5 % Tritosulfuron, Adjuvant, 60 % Dicamba
Pachetul Rekord™ Max oferă un spectru larg de combatere a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv a celor perene, din cultura de porumb.

Un pachet Rekord Max pentru 5 hectare contine:
2 kg erbicid Callam
3,5 L erbicid Samson Extra 6 OD
5 L adjuvant Dash HC
Pachetul Rekord Max se aplică in postemergenta, de la 2 la 6 frunze ale culturii de porumb, in functie de gradul de dezvoltare a buruienilor. Astfel, la buruienile monocotiledonate anuale, pachetul Rekord Max se poate aplica din stadiul de 1-3 frunze pană la inceputul infratirii. In cazul Sorghum halepense pana la 15-20 cm inaltime, iar in cazul Agropyron repens pana la 10-15 cm inaltime. Pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, pachetul Rekorda Max se aplica din stadiul 2-4 frunze pana la cel mult stadiul de 6 frunze.


Erbicidul Callam

Callam contine doua substante active cu actiune complementara: tritosulfuron si dicamba. Tritosulfuronul face parte din familia sulfonilureicelor (HRAC grupa B). Substanta activa este absorbita in principal prin frunze, fiind translocat acro si bazipetal. Are actiune sistemica si opreste cresterea si diviziunea celulara a buruienilor sensibile.


Dicamba face parte din familia acizilor benzoici (HRAC grupa O). Este un regulator de crestere la nivel auxinic. Interactiunea dintre tritosulfuron si dicamba se observa la doar 3-5 zile dupa aplicarea erbicidului Callam. Buruienile se opresc din crestere, isi schimba culoarea, devenind rosiatice sau gălbui, apoi dispar complet in cateva saptamani.


Erbicidul Samson Extra 6 OD

Acest erbicid face parte din grupa sulfonilureicelor, are actiune sistemica si beneficiaza de un spectru larg de combatere. Erbicidul Samsona Extra 6 OD contine 60 g/l nicosulfuron. Substanta activa se absoarbe rapid in plante, in principal prin frunze, iar apoi este translocata bazi si acropetal catre zonele meristematice. Nicosulfuronul impiedica diviziunea celulara si inhiba rapid dezvoltarea buruienilor, primele efecte fiind vizibile în 7-14 zile. Moartea buruienilor sensibile are loc în 20-25 de zile.

Erbicidul Samson Extra 6 OD se aplica in stadiul de 2-6 frunze ale porumbului, cel mult 8 frunze. Pentru un nivel optim de activitate, erbicidul trebuie aplicat in conditii de umiditate adecvata intr-un interval de temperaturi între 4-25°C.

Spectrul de combatere și eficacitatea produsului Samson® Extra 6 OD

Samson® Extra 6 OD combate gramineele anuale și perene și unele buruieni cu frunză lată răsărite în momentul tratamentului, cum ar fi: Amaranthus spp., Ambrosia artemisifolia, Brassica napus, Capsella bursa pastoris, Fumaria oficinallis, Galeopsis tetrahit, Galium aparine, Lamium spp, Matricaria spp, Polygonum persicaria, Portulaca oleracea, Raphanus raphanistrum, Sinapis arvensis, Sonchus oleracea, Stellaria media, Thlaspi arvense, Viola arvensis, Xanthium spp.

Efectul asupra buruienilor se poate manifesta ca un control complet sau numai ca o stagnare din creștere. Nivelul combaterii depinde de specia de buruieni, stadiul de creștere și condițiile climatice.

Eficacitatea Samson® Extra 6 OD asupra principalelor graminee:

Pachetul Rekord™ Max: Soluția optimă pentru combaterea integrală a buruienilor în postemergență printr-o singură aplicare



Perioada de aplicare a produsului Rekord™ MAX

Pachetul Rekord™ MAX se aplică în postemergență, în stadiul de 2 - 6 frunze ale culturii de porumb și în funcție de gradul de dezvoltare a buruienilor:

  • Monocotiledonate anuale - din stadiul de 1-3 frunze, până la începutul înfrățirii: Sorghum halepense până la 15-20 cm înălțime; Agropyron repens până la 10-15 cm înălțime
  • Buruieni cu frunză lată - din stadiul de 2-4 frunze până la maximum 6 frunze

Avantajele folosirii pachetului de erbicidare pentru porumb Rekord™ MAX:

  • Obțineți eficacitate maximă împotriva principalelor buruieni pentru câmpuri curate și recolte bogate
  • Beneficiați de un spectru larg de combatere printr-o singură aplicare
  • Țineți foarte bine sub control buruienile perene - Sorghum, Cirsium - investiție pe termen lung
  • Oferă acțiune sigură datorită celor 3 substanțe active cu acțiune sistemică
  • Excelentă selectivitate a celor 3 substanțe active pentru cultura de porumb



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trifoiul alb - planta ornamentala si furajera

Trifoiul este o planta rustica perfect adaptata zonei temperat continentale, adica zona Romaniei. Trifoiul alb se adapteaza foarte bine in solurile care retin bine apa. Randamentul in solurile nisipoase este foarte ridicat, atunci cand are umiditate suficienta (fie datorita ploilor, fie datorita irigarii). Trifoiul alb este mai persistent in sol fata de Trifoiul rosu, si formeaza multi lastari, avand astfel un ritm rapid de regenerare dupa cosire sau pasunat, precum si o perenitate mai mare decat alte leguminoase. Are o rezistenta ridicata la temperaturile scazute din timpul iernii. Mod de utilizare trifoi alb Rivendel: Trifoiul alb Rivendel se poate folosi ca mono cultura , sau in amestec cu plante de talie mica sau mijlocie, in pajisti, crescand palatabilitatea la animale in mod semnificativ. Se poate folosi si in amestecurile de  gazon . Digestibilitatea ridicata este asigurata si de florile trifoiului. Trifoiul alb frunze mici este adaptat pentru pasunat, iar var...

Amestecurile furajere - ce sunt, la ce folosesc, ce gasim in Romania ?

Pentru a avea succes, un crescator de vite profesionist trebuie sa asigure animalelor, pe parcursul intregului an, o cantitate mare de furaje de calitate, lucru pe care il poate realiza prin introducerea in hrana animalelor a furajelor obtinute din amestecuri de plante furajere. Fermierii romani merg pe cultura porumbului, pentru ca este o tehnologie cunoscuta si verificata, iar dintre plantele furajere, cam 80 la suta merg pe lucerna si pe borceaguri, deci amestecuri de mazariche. Noi nu putem spune ca ar trebui sa folosim numai amestecuri sau numai siloz sau numai lucerna, ci este vorba despre a echilibra o dieta, de a o face pe gustul animalului, de a complementa partea de energie cu partea de calorie, sa incercam sa oferim animalului un meniu cat se poate de echilibrat. Iata aici http://agribazar.ro/amestecuri-furajere/ cateva tipuri de amestecuri de seminte de plante furajere, cele mai cunoscute si folosite in Romania si care au dat rezultate exceptionale : CutMax - pentru c...

Cum se aplica un erbicid total

 Buruienile se numara printre daunatorii care pot face pagube importante in orice tip de culturi, de aceea combaterea lor este absolut necesara. Aceasta activitate se numeste erbicidare si se realizeaza prin aplicarea unor substante speciale, denumite erbicide, care au capacitatea de-a distruge plantele nedorite. Erbicidele care afecteaza doar anumite buruieni, avand totodata si calitatea de a proteja plantele din cultura, se numesc erbicide selective, in timp ce substantele care distrug orice fel de plante si buruieni fac parte din categoria erbicidelor neselective, cunoscute si ca erbicide totale . Acestea au ca substanta activa de baza glifosatul acid din sare de izopropil amina si se aplica atunci cand se doreste eliminarea completa a vegetatiei de pe un teren. Avand in vedere ca este vorba despre substante foarte puternice, aplicarea erbicidelor totale se face dupa anumite reguli si cu masuri de precautie, pe care le prezentam in cele ce urmeaza. Cand trebuie aplicat un erbic...