Treceți la conținutul principal

Sfaturi pentru aplicarea ingrasamintelor pentru gazon



 Alegerea unui ingrasamant corect pentru gazonul dumneavoastra va face o mare diferenta in calitatea suprafetei, mai ales in ceea ce priveste aspectul si toleranta la uzura. De asemenea, este importanta asigurarea protectiei mediului prin controlarea infiltrarilor inutile si a potentialei contaminari a apei subterane si a surselor de apa. si, nu in cele din urma, asigurati-va ca aplicati ingrasamintele cat mai corect posibil!

Sfaturile noastre pentru aplicarea ingrasamantului

Intotdeauna asigurati-va ca ingrasamantul este aplicat uniform pentru ca gazonul tratat sa nu creasca neuniform sau, in unele cazuri sa nu se arda.

Aplicati in sezonul ploios, in timpul unei perioade uscate. Acest lucru va asigura ca materialul aplicat este bine diluat in solul superior. Daca nu ploua, materialul trebuie udat, mai ales pe gazon fin, deoarece este mai predispus la arderi.



Ingrasamintele granulate pot fi imprastiate manual pe suprafete mici, dar in cazul suprafetelor mai mari cu gazon, exista o gama de aplicatoare disponibile. Desi aceste aplicatoare sunt dotate cu marcaje de calibrare si ghidare, este recomandat sa exersati calibrarea echipamentului pe teren, inainte de utilizare.



 Atunci cand aplicati ingrasamant folosind un aplicator de imprastiere clasic, cantitatea trebuie impartita in cate doua curse de-a lungul suprafetei – ce-a de-a doua fiind la 90 de grade fata de prima.

Aplicatoarele rotative imprastie mai mult material in mijloc. Pentru a evita o aplicare neuniforma, latimea de imprastiere realizata de dispozitiv trebuie masurata cand este setat sa aplice la jumatate din rata necesara. Bornele pot fi apoi folosite pentru a asigura ca fiecare trecere succesiva este setata la jumatate din latimea acoperita de aplicator.

Ingrasamintele lichide trebuie aplicate folosind un dispozitiv de pulverizare tip walkover sau unul montat pe un vehicul si au avantajul aplicarii ingrasamantului fara a lasa granule pe suprafata gazonului. Cu toate acestea, in general, cantitatea de substante nutritive aplicata intr-o singura operatie este semnificativ mai mica in comparatie cu o aplicare a unui material granulat si, prin urmare, este nevoie de mult mai multe aplicari pentru a oferi aceeasi cantitate de substante nutritive.



Un lichid trebuie aplicat intr-o singura aplicare, folosind borne pentru a se asigura ca nu exista suprapuneri.


Preluare: www.landscaper-pro.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trifoiul alb - planta ornamentala si furajera

Trifoiul este o planta rustica perfect adaptata zonei temperat continentale, adica zona Romaniei. Trifoiul alb se adapteaza foarte bine in solurile care retin bine apa. Randamentul in solurile nisipoase este foarte ridicat, atunci cand are umiditate suficienta (fie datorita ploilor, fie datorita irigarii). Trifoiul alb este mai persistent in sol fata de Trifoiul rosu, si formeaza multi lastari, avand astfel un ritm rapid de regenerare dupa cosire sau pasunat, precum si o perenitate mai mare decat alte leguminoase. Are o rezistenta ridicata la temperaturile scazute din timpul iernii. Mod de utilizare trifoi alb Rivendel: Trifoiul alb Rivendel se poate folosi ca mono cultura , sau in amestec cu plante de talie mica sau mijlocie, in pajisti, crescand palatabilitatea la animale in mod semnificativ. Se poate folosi si in amestecurile de  gazon . Digestibilitatea ridicata este asigurata si de florile trifoiului. Trifoiul alb frunze mici este adaptat pentru pasunat, iar var...

Amestecurile furajere - ce sunt, la ce folosesc, ce gasim in Romania ?

Pentru a avea succes, un crescator de vite profesionist trebuie sa asigure animalelor, pe parcursul intregului an, o cantitate mare de furaje de calitate, lucru pe care il poate realiza prin introducerea in hrana animalelor a furajelor obtinute din amestecuri de plante furajere. Fermierii romani merg pe cultura porumbului, pentru ca este o tehnologie cunoscuta si verificata, iar dintre plantele furajere, cam 80 la suta merg pe lucerna si pe borceaguri, deci amestecuri de mazariche. Noi nu putem spune ca ar trebui sa folosim numai amestecuri sau numai siloz sau numai lucerna, ci este vorba despre a echilibra o dieta, de a o face pe gustul animalului, de a complementa partea de energie cu partea de calorie, sa incercam sa oferim animalului un meniu cat se poate de echilibrat. Iata aici http://agribazar.ro/amestecuri-furajere/ cateva tipuri de amestecuri de seminte de plante furajere, cele mai cunoscute si folosite in Romania si care au dat rezultate exceptionale : CutMax - pentru c...

Cum se aplica un erbicid total

 Buruienile se numara printre daunatorii care pot face pagube importante in orice tip de culturi, de aceea combaterea lor este absolut necesara. Aceasta activitate se numeste erbicidare si se realizeaza prin aplicarea unor substante speciale, denumite erbicide, care au capacitatea de-a distruge plantele nedorite. Erbicidele care afecteaza doar anumite buruieni, avand totodata si calitatea de a proteja plantele din cultura, se numesc erbicide selective, in timp ce substantele care distrug orice fel de plante si buruieni fac parte din categoria erbicidelor neselective, cunoscute si ca erbicide totale . Acestea au ca substanta activa de baza glifosatul acid din sare de izopropil amina si se aplica atunci cand se doreste eliminarea completa a vegetatiei de pe un teren. Avand in vedere ca este vorba despre substante foarte puternice, aplicarea erbicidelor totale se face dupa anumite reguli si cu masuri de precautie, pe care le prezentam in cele ce urmeaza. Cand trebuie aplicat un erbic...