Treceți la conținutul principal

Lignohumate de k ingrasamant foliar biostimulator cu acizi humici si fulvici

Lignohumatul poseda proprietati unice fiind regulator de crestere a plantelor.
Lignohumatul este si fertilizant humic cu o eficienta inalta.
Lignohumatul este recomandat pentru aplicare la prelucrarea semintelor inainte de semanat, tratarea extraradiculara, in perioada vegetatiei, in combinatie cu pesticide, biopreparate si fertilizare suplimentara cu ingrasaminte minerale in componenta amestecurilor de rezervor.
Lignohumat de potasiu, marca AM este un amestec de humati si de potasiu ai acizilor humici si fulvici, completat cu microelemente. Este un stimulator de crestere natural, ecologic, utilizabil in solutii active la concentratii reduse : 0,01-0,05%. Se poate utiliza prin aplicare directa la sol, in combinatie cu ingrasaminte (0,175-0,25 kg lignohumat la 100 kg ingrasamant) si/sau prin apa de irigare, la tratamentul semintelor, tratamente foliare simple sau in combinatie cu produse de protectie a plantelor.
In sol Lignohumatul are ca efect cresterea capacitatii de retinere a apei: in sol substantele humice pot absorbi cantităti mari de apa (de 7 ori volumul propriu), care pot fi cedate radacinilor plantelor in perioadele secetoase.
O particularitate a aplicarii microelementelor este cantitatea lor extrem de mica, necesara plantei. Din acest considerent este mai eficient sa se utilizeze complexe de microelemente, legate de acizi organici si humati.
Insuficienta de mangan la plante se manifesta prin aparitia pe frunze a unor pete clorotice marunte, distribuite intre nervurile, care raman verzi. Dintre culturi, sensibile la insuficienta de mangan sunt sfecla de zahar, furajera si de masa, ovazul, cartoful, marul.
In cazul insuficientei de fier, frunzele plantelor capata o culoare galben-deschisa, iar in caz de deficit –practic albe. In caz de deficit acut de fier are loc uscarea plantei.
Insuficienta de fier la plante se observa de cele mai dese ori pe soluri carbonatate, prost drenate.
Cuprul mareste rezistenta plantelor impotriva bolilor fungice si bacteriene, reduce imbolnavirea culturilor cerealiere cu diverse tipuri de malura, mareste stabilitatea plantelor la rugina bruna, bolile fungice si bacteriene.
Cuprul sporeste in planta continutul de coloizi hidrofili si din acest motiv, in verile uscate si cu temperaturi inalte, fertilizarea extraradiculara cu acest element este foarte eficienta.
In cazul insuficientei de bor este semnalata o incetinire a cresterii radacinii si tulpinii, ca mai apoi sa apara cloroza punctului de varf al cresterii, in consecinta, daca duce o lipsa acuta de bor, planta piere.
Aplicarea Lignohumatului cu microelemente contribuie nu doar la marirea recoltei la hectar, dar si la sporirea simtitoare a calitatii produselor.
Insuficienta de molibden in plante se manifesta prin coloratia verde-deschisa a frunzelor, acestea devenind inguste, iar marginile se rasucesc si treptat pier.
Aplicarea Lignohumatului, care contine molibden, mareste recolta culturilor agricole si calitatea ei, jucand un rol important in intensificarea legarii simbiotice a azotului la culturile leguminoase si imbunatatirea alimentarii cu azot a culturilor ulterioare.
Lignohumatul contine zinc, fapt, care mareste continutul de acid ascorbic, substanta uscata, mareste rezistenta plantelor la seceta, temperaturi inalte si la frig.
In cazul insuficientei de zinc, pe frunzele plantelor apar pete clorotice, care devin verzi-pale, iar la unele plante – aproape albe. In caz de deficit de zinc, mugurii fructiferi se formeaza intr-un numar mic. Insuficienta adesea se manifesta la porumb prin formarea unui lastar alb sau prin inalbirea varfului.
Aplicarea Lignohumatului cu continut de zinc mareste recolta la toate culturile de camp, legume si fructe. Totodata se inregistreaza o scadere a atacarii plantelor de boli fungice, se mareste continutul de zahar al culturilor de fructe si bace.
In rezultatul fertilizarilor extraradiculare cu Lignohumat, imbogatit cu microelementul cobalt, in frunzele plantelor se mareste continutul total al acizilor nucleici. A fost confirmat efectul pozitiv asupra tomatelor, mazarii, hristii, orzului, ovazului si altor culturi.
Aplicarea Lignohumatului cu continut de cobalt la culturile de camp creste productia sfeclei de zahar, culturilor cerealiere si a inului. Orzul, sub influenta acestui element, se coace mai repede, iar in semintele de in se atesta acumularea unei cantitati mari de grasime.
 Magneziul (Мg)  participa la metabolismul proteic si glucidic, facand parte din componenta clorofilei, care, daca-i lipseste magneziu, se distruge. Are loc scurgerea clorofilei prin nervuri din frunzele mature spre cele tinere. Insuficienta de magneziu se manifesta prin ingalbenirea zonelor frunzei dintre nervuri si prin scaderea recoltei la hectar.
Fara compusii sulfului este imposibil metabolismul proteinelor si, prin urmare, cresterea si dezvoltarea plantelor. In caz de insuficienta a sulfului se constata o crestere slaba aplantelor si ingalbenirea timpurie a frunzelor. Sulful este necesar, in special, rapitei.
Diversele culturi agricole difera intre ele dupa necesarul de anumite macroelemente si microelemente.
Cunoasterea necesarului si reactiei plantelor la actiunea microelementelor poate servi ca premisa pentru aplicarea Lignohumatului cu elemente cu scopul maririi rezistentei plantelor la boli si cresterii productivitatii lor.
Doza de aplicare : cultura mare - 150 - 200 gr / ha
                                 horticultura - 200 - 300 gr / ha
                                 peluze gazon - 300 gr / ha
Aplicat foliar Lignohumatul de potasiu la plante determina :
Reducerea tensiunii superficiale si marirea permeabilitatii membranelor celulare din radacini si imbunatatirea gradului de absorbtie a nutrienttilor minerali din sol. Mareste receptivitatea frunzelor pentru diferite substante active aplicate foliar : fertilizantii si pesticidele sunt mai rapid absorbite si metabolizate in plante cand sunt aplicate in solutii diluate de lignohumat. Accelereaza fotosinteza si stimuleaza acumularea de clorofila in partile verzi ale plantei. Stimuleaza germinatia si cresterea plantelor dupa rasarire mai ales cand este utilizat pentru tratamentul semintelor. Are rol protector al tesuturilor si este util ca agent antistress la tratamentele foliare cu diferite produse de protectie a plantelor sau pentru diminuarea efectelor negative ale grindinei, gerului sau ale secetei asupra frunzelor. Are efect fungicid, imbunatatete starea de sanatate, marind imunitatea plantelor la actiunea fungilor sau a altor agenti patogeni si astfel se pot reduce numarul de tratamente fitosanitare. Stimuleaza sinteza si acumularea de substante in plante si determina cresterea masei de radacini, frunze si tulpini cu efect favorabil asupra productiei si a calitatii acesteia.
Se pot face pana la 7 aplicari pe an. Perioada de repaus 7-14 zile.
Lignohumat de K marca AM
Fertilizant huminic granulat cu continut de microelemente, sub forma de chelati
Analiza minim garantata :
Humat de potasiu 850 g/kg
Zinc (Zn)              0,8 g/kg
Magneziu (MgO) 0,4 g/kg
Sulf (SO3)           28 g/kg
Bor (B)                1,4 g/kg
Cupru (Cu)          0,9 g/kg
Fier (Fe)              0,5 g/kg
Molibden (Mo)     0,09 g/kg
Mangan (Mn)       0,4 g/kg
*EDTA Chelatat
Aspect : maro
Miros : specific
Starea fizica : solid ( pulbere )
Solubilitatea : Solubil 100% in apa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trifoiul alb - planta ornamentala si furajera

Trifoiul este o planta rustica perfect adaptata zonei temperat continentale, adica zona Romaniei. Trifoiul alb se adapteaza foarte bine in solurile care retin bine apa. Randamentul in solurile nisipoase este foarte ridicat, atunci cand are umiditate suficienta (fie datorita ploilor, fie datorita irigarii). Trifoiul alb este mai persistent in sol fata de Trifoiul rosu, si formeaza multi lastari, avand astfel un ritm rapid de regenerare dupa cosire sau pasunat, precum si o perenitate mai mare decat alte leguminoase. Are o rezistenta ridicata la temperaturile scazute din timpul iernii. Mod de utilizare trifoi alb Rivendel: Trifoiul alb Rivendel se poate folosi ca mono cultura , sau in amestec cu plante de talie mica sau mijlocie, in pajisti, crescand palatabilitatea la animale in mod semnificativ. Se poate folosi si in amestecurile de  gazon . Digestibilitatea ridicata este asigurata si de florile trifoiului. Trifoiul alb frunze mici este adaptat pentru pasunat, iar var...

Amestecurile furajere - ce sunt, la ce folosesc, ce gasim in Romania ?

Pentru a avea succes, un crescator de vite profesionist trebuie sa asigure animalelor, pe parcursul intregului an, o cantitate mare de furaje de calitate, lucru pe care il poate realiza prin introducerea in hrana animalelor a furajelor obtinute din amestecuri de plante furajere. Fermierii romani merg pe cultura porumbului, pentru ca este o tehnologie cunoscuta si verificata, iar dintre plantele furajere, cam 80 la suta merg pe lucerna si pe borceaguri, deci amestecuri de mazariche. Noi nu putem spune ca ar trebui sa folosim numai amestecuri sau numai siloz sau numai lucerna, ci este vorba despre a echilibra o dieta, de a o face pe gustul animalului, de a complementa partea de energie cu partea de calorie, sa incercam sa oferim animalului un meniu cat se poate de echilibrat. Iata aici http://agribazar.ro/amestecuri-furajere/ cateva tipuri de amestecuri de seminte de plante furajere, cele mai cunoscute si folosite in Romania si care au dat rezultate exceptionale : CutMax - pentru c...

Cum se aplica un erbicid total

 Buruienile se numara printre daunatorii care pot face pagube importante in orice tip de culturi, de aceea combaterea lor este absolut necesara. Aceasta activitate se numeste erbicidare si se realizeaza prin aplicarea unor substante speciale, denumite erbicide, care au capacitatea de-a distruge plantele nedorite. Erbicidele care afecteaza doar anumite buruieni, avand totodata si calitatea de a proteja plantele din cultura, se numesc erbicide selective, in timp ce substantele care distrug orice fel de plante si buruieni fac parte din categoria erbicidelor neselective, cunoscute si ca erbicide totale . Acestea au ca substanta activa de baza glifosatul acid din sare de izopropil amina si se aplica atunci cand se doreste eliminarea completa a vegetatiei de pe un teren. Avand in vedere ca este vorba despre substante foarte puternice, aplicarea erbicidelor totale se face dupa anumite reguli si cu masuri de precautie, pe care le prezentam in cele ce urmeaza. Cand trebuie aplicat un erbic...